Falsos mites al voltant de la cervesa

El món de les cerveses és tan extens i divers com el del vi. Cervesa és el nom que se li dóna a la beguda alcohòlica feta amb grans germinats d’ordi i altres cereals fermentats en aigua, i aromatizada amb llúpol, normalment.

Les seves característiques són el color, l’escuma, el sabor i la seva graduació; totes elles varien segons el tipus de fermentació, la combinació de grans, la denominació d’origen, etc. No és que hi hagi diferents tipus de cerveses sinó un gran nombre de variables que influeixen en la seva elaboració.

Però a partir d’aquí apareixen falsos mites sobre ella. El millor, comentar-los i descobrir perquè realment solament són falsos mites.

  • Com més fosca és la cervesa, més alcohol té. Això és fals ja que el color de la cervesa no està associat en cap cas al seu grau d’alcohol. El color o to fosc d’algunes cerveses és una conseqüència directa del torrat del malt amb la qual està feta. Així que no us deixeu enganyar per aquells que diuen “Huy que fosca, ha de tenir una d’alcohol.“
  • La cervesa no marida bé amb el menjar. Com qualsevol altra beguda, la cervesa és tan combinable a taula com el vi. En l’actualitat fins i tot hi ha plats que s’elaboren amb cervesa, imagineu-vos si marida bé.
  • Beure cervesa és dolent per a la salut. El gran fals mite! La cervesa té un baix contingut en calories, no hi ha cap estudi que indiqui que aquesta engreixi ni que aquesta sigui dolenta per a la salut. El llúpol és un sedant i estimula l’apetit i el malt conté àcids orgànics i vitamines, així que ens trobem que els seus ingredients ens aporten nutrients i vitamines al nostre organisme. On aquesta la contraindicació?
  • Les cerveses Ale són fosques mentre que les Lager són daurades. El color depèn del tipus de malt ja que existeixen diferents tipus de malts en funció del grau de torrat.

Per tot això, la cervesa és una beguda amb múltiples beneficis per a la nostra salut ja que ens aporta nutrients i vitamines, ajuda al nostre sistema cardiovascular, estimula el cervell… a més de ser una beguda ideal per a moments relaxats amb la família i amics.

A Vinateria Tot Vi t’oferim una gamma de cerveses artesanes realitzades per diferents cellers del país fetes artesanalment amb les quals repetiràs. Fes un cop d’ull i gaudeix amb un bon glop de bona cervesa!

 

CERVESA ARTESANA LES CLANDESTINES

totes-75cl-2014-351x214

 

CERVESA ARTESANA NEL

NEL-166x300

CERVESA ARTESANA ZYTHUM

 

zhytum_cervesa_priorat-150x150

 

CERVESA ARTESANA GINESART

GINESART_N-241x300

CERVESA ARTESANA RÚSTICA LA BUFONA

RUSTICA_BUFONA1_N-118x300