Del 30 a l’1 de maig, nova edició de la Fira del Vi de Falset

Avui anunciem en aquest post una nova edició de la Fira del Vi de Falset, que se celebrarà el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig, i que tindrà com a novetat una sèrie d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi de cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

Així doncs, la novetat principal que acollirà aquesta nova edició és la creació d’espais per a professionals destinat a un públic especialitzat en la matèria. Des d’aquest punt de vista, s’han organitzat tastos que se succeiran en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que aniran a càrrec de les denominacions d’origen, de l’Escola d’enologia de Falset i que també estan oberts als cellers particulars i a les cooperatives. Els espais escollits són una carpa ‘wine lover’ enmig de l’espai firal, la sala de tast del Parc Tecnològic del Vi (Vitec) i la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat. Els tastos s’han dissenyat amb la idea de millorar el coneixement i convidar a l’aprenentatge del món del vi i dels terrers, així com conèixer les diferències entre Montsant i Priorat. En paral·lel, la Fira pretén cridar l’atenció d’un públic cada cop més internacional, i enguany es comptarà amb la presència d’amants del vi d’Escandinàvia.

Com no podia ser menys, i coincidint amb la Fira del Vi de Falset, també es realitzarà el tradicional Tast de Blancs. Més de 40 cellers es reuniran el divendres 29 d’abril (19h, Àbsis del Castell de Falset) per presentar els seus vins blancs en el 16è Tast de Blancs de la comarca del Priorat i 10è Tast de Blancs del Món, que organitzen les enoteques Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat.

El Tast de Blancs és un dels actes més esperats de la Fira del Vi de Falset i, en certa manera, suposa el tret de sortida d’un llarg cap de setmana de tastos. El gruix de cellers participants correspon a la DOQ Priorat i a la DO Montsant, tot i que també hi participen cellers convidats de la Terra Alta i s’habilita una taula de tast amb vins blancs d’arreu del món.

La fira s’inaugurarà el 30 d’abril i nosaltres, un any més, Vinateria Tot Vi hi serà present a l’estand de Celler Sabaté ie l divendres ,29 també podreu tastar el Blanc Plantadeta al Tast de Blancs! Passeu a visitar-nos i a fer un Tast!

Lona_FiradelVi