Celler Sabaté presentarà l’anyada 2013 del Mas Plantadeta Blanc Roure, un dels vins més significatius de Celler Sabaté. La presentació del nou producte tindrà lloc el proper divendres 2 de maig al Tast de Blancs de Montsant i Priorat (a les 19:30 a la sala Absis del Castell de Falset) i durant tot el cap de setmana a l’estand de Celler Sabaté de la Fira del Vi de Falset.

Mas Plantadeta Blanc Roure 2013 és un vi de garnatxa blanca nascut en un sòl calcari i de llicorella de vinyes velles plantades entre 300 i 500 metres d’alçada.

Per a l’elaboració, els raïms són veremats a primera hora del matí, derrapat amb màquina petita immediatament en arribar al celler es procedeix a un premsat molt suau per obtenir el most flor, fermentat en dipòsit d’inox amb camisa de fred. A meitat de fermentació es passa a barriques noves de roure francès on hi restaran uns quatre mesos per acabar la fermentació amb batonnages periòdics.

El resultat, un vi blanc de garnatxa blanca complex i amb cos que contrasta amb un toc de Macabeu i Moscatell descobrint un vi aromàtic i floral.

De color groc amb reflexes verdosos. En nas s’hi troben aromes a flors i fruites tropicals, amb un toc especiat que ens ofereix la fusta. En boca té una entrada fàcil i una evolució completa.

Ja ho sabeu aquest cap de setmana de pont aprofiteu i aneu a tastar aquesta novetat!