Què és el vi Prosecco?

Avui us volem parlar d’un vi produït a Itàlia, el Prosseco. És un vi escumós, suau i aromàtic d’aproximadament uns 11º d’alcohol que només pot elaborar-se amb una varietat denominada Glera, provinent de les regions de Véneto i Friuli-Venezia-Giulia, al nord-oest d’Itàlia.

GLERA

Per a la seva elaboració s’utilitza un vi blanc base, i s’incorpora en un dipòsit segellat i pressuritzat, per passar a una segona fermentació on allibera diòxid de carboni en forma de bombolles naturals, en el mateix dipòsit.Aquesta elaboració es coneix com mètode Charmat, o mètode italià, que al contrari del mètode del Champagne, que realitza la segona formentación en ampolles, el Prosecco realitza la segona fermentacion en els dipòsits d’acer inoxidable.

El Prosseco és un escumós fàcil de beure, afruitat i cítric, la qual cosa fa que sigui una beguda popular en diverses parts del món, es classifica en 3 tipus segons el nivell de sucre residual, Brut, Dry (sec) i Extra Dry (Extraseco).

Tots els Prosecco s’elaboren sota els consells reguladors de qualitat, que són: Prosecco DOC, Denominazione Di Origini Controllata, Prosecco DOCG i Superiore DOCG, que suposa la classificació més alta per als vins provinents de les subzones Assolo i Conegliano Valdobbiadene.

És un vi molt versàtil, ja que s’utilitza per maridar una infinitat de plats diferents, però també és molt utilitzat en la cocktelería i sobretot a Venècia, on elaboren el famós cócktel Bellini.
A la nostra botiga disposem d’un deliciós Prosecco del celler Cantine MaschioEs tracta del Prosecco Maschio Dei Cavalieri DOC Treviso Extra Dry és un vi blanc monovarietal, de raïm Glera, d’uns vinyers acuradament seleccionats de Treviso (zona de Veneto). És un vi escumós molt intens tant en nas com en boca amb records fruiters.

Per acomiadar-nos us deixem aquest bonic vídeo del Prosseco de Cantine Maschio.