Fruita seca en la nostra dieta per millorar la salut

Avui us volem parlar d’un producte molt especial que s’elabora a les nostres terres i que té un valor incalculable. Es tracta de la fruita seca, una font inesgotable de components beneficiosos per a la salut.

Els fruits secs són aliments tradicionals de la dieta mediterrània caracteritzats per un elevat contingut energètic, elevada aportació de fibra, poc contingut de greix saturat i una elevada aportació de greixos insaturats. La fruita seca és també font de proteïna vegetal, antioxidants, vitamines i nombroses substàncies bioactives com els flavonoides. A més, el seu contingut mineral és superior a l’altres aliments, ja que aporten a l’organisme magnesi, fòsfor, potassi, calci, ferro i oligoelements, com el zinc i el seleni.

La fruita seca és recomanable per aquelles persones que realitzen esforç intel·lectual o bé requereixen una activitat física molt intensa, ja que contenen vitamina B indicada per alleugerir l’estres i la fatiga. A més també contenen altres vitamines i són antioxidants.

Com veieu un element idoni per incorporar a la dieta i a més un producte elaborat a les nostres terres.

A Vinateria Tot Vi trobareu les millors avellanes, ametlles i nous.