Més de 70 experts d’arreu del món confirmats a “Espai Priorat 2015”

Després de mesos d’intensos contactes a escala internacional, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat ha confirmat la presència d’un total de 71 professionals d’arreu del món que durant tres dies (del 25 al 27 de maig) se submergiran en el paisatge, les vinyes i les viles d’aquesta regió per obtenir un coneixement directe i actualitzat de la seva realitat vitivinícola.

Un total de 32 cellers elaboradors de la DOQ Priorat participaran en aquesta experiència única en el món del vi, en la qual participen importants experts que són referents en els seus països a descobrir com es treballa i en quines condicions en aquesta denominació d’origen.

Espai Priorat és un esdeveniment pensat per promocionar els vins Priorat arreu del món i posicionar el seu territori d’origen entre les grans zones de reconegut prestigi internacional.

Prescriptors internacionals

Entre els experts que trepitjaran la DOQ Priorat a partir de dilluns dia 25 de maig i se n’enduran una vivència personal hi haurà principalment sommeliers d’hotels i establiments d’alta qualitat, Master of Wine i Master Sommelier, i també es preveu que hi participin crítics de vins de diferents mitjans escrits i responsables d’empreses distribuïdores de vins.

Després de dues edicions exitoses d’Espai Priorat (2011 i 2013) aquesta cita biennal s’ha consolidat com la principal experiència de promoció dels vins DOQ Priorat a escala internacional. El Consell Regulador de la DOQ Priorat, conjuntament amb els cellers participants i amb el suport del programa d’internacionalització de la Unió Europea i l’INCAVI (Generalitat de Catalunya), han decidit tornar a unir esforços per fer possible un any més la reunió de desenes d’experts internacionals que viuran i descobriran en primera persona els vins, el terrer, les viles i els elaboradors que fan possible els vins de la DOQ Priorat.

Novetats

El programa d’Espai Priorat 2015 també ha previst una novedosa Sessió de Coneixement, que consistirà en un seminari durant el qual experts de la DOQ Priorat i ponents de prestigi internacional com són Ferran Centelles i Sarah Jane Evans dialogaran amb els convidats per aprofundir en els valors i les característiques dels vins de la DOQ Priorat.

Un dels esdeveniments estrella d’Espai Priorat, el gran tast o “showroom” on els convidats poden degustar tots els vins inscrits, es tornarà a desenvolupar al refetor de la Cartoixa d’Scala Dei, el bressol històric dels vins de la DOQ Priorat, un escenari simbòlic on el passat es troba amb el present. El “showroom”, programat el dia 26 de maig durant tot el matí, permetrà de nou als elaboradors explicar amb detall les propietats dels seus vins i respondre tots els dubtes que els consultin els convidats internacionals mentre fan el tast.

El gran tast de la Cartoixa es complementarà amb l’altra gran cita que esperen els participants internacionals assistents a Espai Priorat: la visita a diferents vinyes i cellers. Aquest és l’altre gran moment de contacte directe amb el terrer i l’escenari natural que fa néixer i créixer d’una manera tan singular els ceps de la DOQ Priorat.

Espai Priorat és un esdeveniment promogut pel Consell Regulador de la DOQ Priorat orientat a la internacionalització dels seus vins. La producció de l’esdeveniment té el suport de l’empresa Pep Palau, Von Arend & Associats, amb una llarga experiència en l’organització d’esdeveniments gastronòmics i que ja es va fer càrrec de l’edició 2013.