La festa de la verema de Jerez, al setembre

La fira tindrà lloc del 1 al 16 de setembre

La Festa de la Verema es presenta com una de les cites imprescindibles al calendari de tot apassionat del Vi de Jerez. Una celebració declarada d’Interès Turístic Internacional, que aquest any arriba en un moment d’esplendor per a la Denominació d’Origen. Segons dades de l’últim informe de l’Associació de Ciutats Espanyoles del Vi (ACEVIN), la ruta del Vi i el Brandy del Marc de Jerez es consolida com la més freqüentada d’Espanya amb més de 550.000 visites en 2017.

Visites guiades a cellers, a les boteries i a la Casa del Vi (seu del Consell Regulador de Vins de Jerez i Camamilla), tastos magistrals al Pati d’Armes de l’Alcázar, un taller i un concurs de venencia infantil, una càtedra del Vi o l’exposició ‘De Copa en Copa’, als Claustres de Santo Domingo (del 7 al 9 de setembre) són algunes de les activitats que s’organitzen des del Consell Regulador de Vins de Jerez i Camamilla.

També tindrà una especial rellevància la boteria, un dels oficis centenaris i més característics de la ciutat de Jerez (fabricació artesanal de les botes de fusta per als Vins de Jerez). Per a això, s’ha dissenyat una exposició denominada ‘L’ofici de la boteria a través de la mirada artística’, de Francisco Pinto i Eduardo Pereiras, que comptarà també amb un programa paral·lel d’activitats amb visites guiades, una taula rodona i conferències.

Diferents propostes que comparteixen programa amb algunes de les activitats més tradicionals d’aquestes festes com és la trepitja del raïm. Un gest que simbolitza el naixement del nou most i realça la cultura vinícola que impera a la ciutat andalusa.

A més, aquest any la Festa de la Verema ret homenatge a la ciutat de Rota. El seu dia serà l’11 i estarà dedicat a la projecció del documental ‘Tintilla de Rota. El llegat’. Després s’organitzarà un col·loqui i un tast a la seu del Consell Regulador de Vins de Jerez i Camamilla. Saldaña explica la importància d’aquesta elecció: “Es tracta d’una vila important dins de la Denominació d’Origen i amb un vi amb una identitat pròpia com és ‘el tintilla’, que para molts és desconegut i serà una bona oportunitat de donar-ho a conèixer”.

Font: Vinetur