La DOQ Priorat tanca la verema 2014

La DOQ Priorat tanca oficialment la campanya de verema del 2014. Les dades oficials del registre de verema del Consell Regulador constaten una collita de més de 5,5 milions de quilos de raïm, una quantitat fins i tot superior a la recol·lectada l’any 2013 (que va ser de 5.350.000 quilos). El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat espera una collita 2014 molt bona, d’acord amb tots els indicadors actuals i els que s’han donat en els darrers mesos en aquesta regió vitivinícola. El president del Consell Regulador, Toni Alcover, ha comentat que la collita es preveu d’una “qualitat extraordinària”.

De fet, des que va començar el cicle fenològic de vinya, la climatologia ha estat molt favorable a una molt bona formació del raïm. La temperatures de l’estiu, que no han estat extremes, juntament amb les humitats registrades, han fet que les vinyes presentin un equilibri vegetatiu molt bo.

Les intenses i continuades precipitacions del mes de setembre han fet que en alguns casos el volum de collita sigui més reduït en relació a les previsions inicials i també han aconsellat realitzar una selecció més acurada de la verema en el moment d’entrar al celler. Tot i això, en el conjunt de la denominació d’origen, el volum recol·lectat s’ha mantingut i superat en relació a la campanya anterior. Les condicions climàtiques (temperatures de juliol i agost no tan altes com anys anteriors) han fet que la maduració hagi estat lenta i progressiva, i això ajudarà a configurar un perfil aromàtic més complex i un bon balanç àcid-sucres que poden comportar uns vins més frescos, sempre dins els paràmetres de tipicitat de la DOQ Priorat.

Per a celebrar el tancament de la campanya del 2014, els cellers de Porrera preparen per aquest dissabte, 8 de novembre, la 6ª edició de la mostra de vins i gastronomia local Tasta Porrera. Una cita en què tots els cellers de Porrera s’aplegaran a la plaça de Catalunya a partir de les 11:00 h i fins les 14:30 per oferir la degustació dels seus vins, que un any més es podran maridar amb els diversos plats de gastronomia local oferts per diferents establiments del poble. El tiquet degustació es podrà adquirir per 10 € i donarà dret a vuit degustacions amb copa. El tiquet per a 3 tastets de cuina local també mantindrà el preu de l’any passat, 8 €.