I perquè no una Cervesa Artesana?

Avui volem parlar-vos del que molts ja coneixeu, la Cervesa Artesana, “Craft Beer”, o també coneguda com cerveses de garatge.

Aquestes cerveses són diferents de la cervesa industrial o de grans companyies encara que els ingredients utilitzats per elaborar-les són pràcticament els mateixos (malta, llúpol, aigua i llevat). Les principals diferències són la qualitat i proporció dels ingredients, i bàsicament la seva elaboració.

La cervesa artesanal s’elabora en petites quantitats o lots, la qual cosa provoca que l’elaborador faci cada lot amb la màxima cura i observant cada detall del procés, i en ocasions té moltes parts que es realitzen de forma manual. Les cerveses artesanes, en moltes ocasions poden contenir precipitats en l’ampolla, ja que són cerveses “vives”, perquè no es pasteuritzen ni aclareixen com d’altres.

No anem a discutir ara quina cervesa és millor o pitjor, ja que són cerveses diferents. Si mai has provat una cervesa artesanal potser el preu, en un inici, pot ser el primer impediment de compra posat que tenen un preu superior que les cerveses industrials, doncs aquestes són produïdes de forma diferent i la qualitat és diferent. Per això és molt important valorar que en el preu d’una cervesa artesana entra un treball meticulós per part de l’elaborador, té una major qualitat i la seva elaboració és més detallada cosa que les fa més especials.

A Vinateria Tot Vi hem volgut introduir-nos en aquest nou mercat cervecer que s’està fent tan famós avui dia i hem incorporat a les nostres prestatgeries un grup de marques elaboradores de cervesa artesana que amb molta cura i de manera meticulosa elaboren grans cerveses.