6ª Festa del Vin Blanc a Scala Dei

La Cartoixa d’Scala Dei tornarà a ser l’escenari el dia 2 de novembre de la Festa del Vin Blanc de la Morera de Montsant i Scala Dei, una convocatòria que arriba a la sisena edició i que inclourà per segon any consecutiu la Mostra de Vins Dolços i Rancis de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. A més, es preveu que hi participin fins a 17 cellers de diferents viles d’aquesta regió vitivinícola que presentaran els seus vins tranquils a degustació.

L’acte es portarà a terme dins el recinte de la Cartoixa a partir de les 10:00 h i fins les 14:00 h d’aquest diumenge 2 de novembre. L’accés a la Cartoixa d’Scala Dei serà lliure aquest diumenge per a tot el públic en general, i les persones que vulguin fer degustació de vins durant la Festa del Vin Blanc hauran d’adquirir el tiquet de degustació de 10 euros.

Com l’any passat, es reservarà un espai a diferents expositors perquè facin mostra i degustació de productes locals i artesania. Durant el matí, la cuinera reusenca Mariona Quadrada realitzarà un taller gastronòmic a l’entorn de la cuina local i amb vi del Priorat.

La Festa del Vin Blanc va néixer fa sis edicions per donar a conèixer i revitalitzar la producció del vin blanc (o vimblanc) un vi dolç típic de la zona del Priorat que s’acostumava a beure pels voltants de la festivitat de Tots Sants. Amb el pas dels anys, aquesta festa ha donat cabuda també a la mostra de vins dolços i rancis que es produeixen a la DOQ Priorat, a més dels vins tranquils que cada celler elabora i comercialitza.

Aquesta mostra popular és una iniciativa de l’Ajuntament de la Morera de Montsant, amb la col·laboració del Consell Regulador de la DOQ Priorat i el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura i el Museu d’Història de Catalunya (ens gestor del monument de la Cartoixa) i el Parc Natural de la Serra de Montsant.