Com maridar un vi rosat?

Fins fa uns anys el terme maridatge era poc utilitzat i conegut. Les regles bàsiques -vi negre per a carns, i blanc per a peix- eren les que dominaven alhora d’escollir quins vins podien acompanyar els nostres menús. Tot i així, en els últims anys, amb la introducció de noves varietats i la possibilitat d’escollir entre vins ben diferents, maridar s’ha convertit en tot un art. Tot i que l’art de maridar està molt relacionat amb la creativitat, també es tracta d’un fet molt subjectiu i que fa que depengui dels gustos de cadascú. Avui us volem mostrar uns consells bàsics sobre com maridar els vins rosats.

Alhora de pensar que pot harmonitzar millor amb els nostres plats s’ha de tenir en consideració el conjunt de sensacions que ens aporta el vi i el menjar: els sabors (àcids, salats, dolços, amargs), les sensacions (la textura, el picant…) i els aromes. En general, la majoria de maridatges se solen associar amb sensacions, aromes o sabors similars, però hem de tenir en compte que els pols oposats també poden crear grans maridatges.

Els vins rosats són uns vins saborosos i refrescants això els converteix en uns vins ideals per  acompanya amanides, aperitius o vegetals com albergínies farcides.

Plats lleugers i menjars que continguin peix lleuger també harmonitzen estupendament bé, també ideals per a beure amb formatges blancs amb bona acidesa com la Mozzarella.

8

Podrem crear també una perfecta harmonia amb plats de pasta o arròs, especialment si estan acompanyats amb peix o marisc, com les paelles o fideua.

Com a última recomanació també us direm que el vi rosat s’ha convertit en un vi fantàstic per a acompanyar el sushi

En aquest post us hem volgut mostrar algunes de les possibilitats que existeixen per a maridar els vins rosats. Tot i així, no existeix la fórmula perfecta i es poden fer tantes combinacions com vulguem, possiblement en trobarem algunes que no seran adients, però també de ben segur que fareu grans descobriments. Us animem doncs a provar diferents combinacions i a què n’expliqueu el resultat!