Tanqueray Ten, fruites fresques en una ginebra única

Avui parlem d’una ginebra ben especial que destaca per la seva elegàcia i qualitat. Es tracta de Tanqueray Ten, una ginebra de luxe i pionera elaborada a base de cítrics recen recolectats i altres fruites com taronja i llima, barrejat harmoniosament amb ginebre.

La història de Tanqueray es remunta al 1830 quan la primera Tanqueray va ser destil·lada per Charles Tanqueray al districte londinenc de Bloomsbury. Quan Charles va morir en 1868, el seu fill Charles Waugh Tanqueray va heretar la destil·leria, que va funcionar fins que va resultar molt danyada durant la Segona Guerra Mundial, quedant solament un edifici en peus després dels bombardejos. Aquestes instal·lacions, conegudes actualment com Old Tom, va ser, posteriorment, traslladades a Cameron Bridge (Escòcia).

La Ginebra Tanqueray és una London Dry Gin (ginebra seca londinenca) d’altra graduació, anomenada així pel procés de destil·lació, no per l’origen del producte, ja que actualment es produeix a Escòcia. La London Dry Gin es produeix per doble destil·lació d’alcohol pur de gra amb herbes afegides en la segona destil·lació. La novetat d’aquesta ginebra és l’ús de plantes i cítrics en la destil·lació. S’elabora combinant amb taronges, llimes, ginebre amb un licor neutre, amb quatre destil·lacions diferents. En l’última destil·lació, es destil·len el licor neutre i els cítrics amb flors de camamil·la. Fruit d’aquesta combinació sorgeix la seva suavitat i frescor, aconseguint un sabor molt equilibrat i fresc.

Tanqueray No. TEN ha guanyat nombrosos premis des del seu llançament. Al 2003, es va produir un fet sense precedents en guanyar el premi “Best White Spirit” per tercera vegada consecutiva en el concurs Sant Francisco World Spirits, la qual cosa va donar lloc a la creació del guardó “Hall of Fame”; es tracta de l’única ginebra que ha rebut aquest reconeixement.

A Vinateria Tot Vi ara la tenim amb una oferta especial i per la compra d’una ampolla t’emportes dues copes balloon serigrafiades. Aprofita!

tanqueray