Pruno, considerat un dels millors vins relació qualitat-preu segons Robert Parker

Avui parlem d’una noticia recent que ha col·locat al vi de la DO Ribera del Duero, Pruno, com un dels millors vins relació qualitat-preu per l’expert Robert Parker. El crític nord-americà ha inclòs en el seu últim article “Robert Parker’s Guide to the Best of 2015” una revisió dels millors vins del 2015 i les referències espanyoles apareixen entre les millors opcions a l’apartat “best value” per la seva gran qualitat i preu moderat.Després de Pruno figuren, del Cellers Castaño, i Borsao Tres Picos, de Cellers Borsao.

Pruno 2013 de Finca Villacreces, DO Ribera del Duero, se situa al capdavant d’aquesta classificació, després de collir en la seva última anyada 93 punts. Pruno ja va se considerat fa uns anys com el millor vi espanyol per menys de 20 dòlars, consideració que també va ser feta per Parker.

Pruno és un vi que s’elabora al cor de la Ribera  del Duero de sòls pobres i contrastes i banyats pel riu Duero. Es tracta d’un és un vi negre elaborat amb Tempranillo i Cabernet Sauvignon amb 12 mesos en barriques de roure francés.

NOTA DE CATA

Color picota intens. Aromes a fruites vermelles, amb entrada llaminera i dolça. Record a fruita madura i regalèssia amb tocs torrefactes i toffe. Agradable pas per boca i suau record.

pruno