Priorat, el documental

El post d’avui el dediquem a parlar sobre un documental que s’ha estrenat recentment i que explica de forma produnda i sincera la història del Priorat. Es tracta del documental ‘Priorat’ de David Fernández de Castro i produït per Lastor Media , estrenat recentment en diversos festivals catalans i que està tenint una gran repercussió mediàtica.

René Barbier, Daphne Glorian, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana són els cinc protagonistes d’aquesta pel·lícula. Cinc joves que als anys 80 van aterrar a la comarca i la van revolucionar. Precisament d’això parla aquest documental, de la transformació que van viure aquests protagonistes i la regió en pocs anys.

Fins a finals del segle XX el Priorat era la regió més pobra de Catalunya. Una zona on la despoblació estava a l’ordre del dia, on viure del vi era car i molt dur i on gairebé ningú apostava gens per aquesta terra. No obstant això, alguns pagesos de la regió van continuar amb la seva activitat vitivinícola, l’activitat econòmica més important i tradicional d’aquesta comarca. I va ser gràcies a aquesta tradició vitivinícola i de costums que aquests 5 personatges van poder començar a produir vi i van col·locar els vins del Priorat entre els millors del panorama mundial.

Actualment, el Priorat és mundialment reconegut per la qualitat i personalitat dels seus vins, però també, per ser una de les terres més boniques, espectaculars i millor conservades de Catalunya.

priorat-la-pelicula-blog-1

Us deixem el tráiler perquè pugueu veure només una pinzellada d’aquest magnífic treball que retrata la història de com una zona totalment en decadència va superar els seus obstacles i avui dia és una de les regions vitivinícoles més prestigioses del món.

Si voleu veure el documental complet, ara mateix està disponible a la web de Tv3. Enllaç a la web.

No ens acomiadem sense felicitar de nou a Lastor Media i a David Fernández de Castro, i a més convidar-vos a passejar-vos pels vins del Priorat a la nostra botiga online.