Primera mostra de vins biodinàmics a Barcelona

La prestigiosa associació internacional de viticultors biodinàmics Renaissance des Appellations (Return to Terroir) congregarà el 27 d’abril a Barcelona una vuitantena de cellers provinents de tot Europa per apropar al públic l’alt nivell qualitatiu i l’originalitat dels vins elaborats seguint els principis de l’agricultura biodinàmica.

La biodinàmica suposa un pas més enllà de l’ecologia i basa els seus principis en treballar la terra cercant una relació plenament harmònica entre l’home i la natura. Els tractaments que s’hi apliquen són totalment naturals (l’ús d’elements químics de síntesis és prohibit) i es fomenta l’equilibri en l’ecosistema de la vinya, procurant assegurar un sòl plenament viu. Només d’aquesta manera s’obtenen vins rics en matisos i summament expressius, reflex fidel i honest del paisatge d’on són originaris.

Els elaboradors de referència internacional en biodinàmica hi seran presents a la primera mostra de vins de Barcelona com, per exemple, Champagne Léclapart, Domaine Marcel Deiss, Weingut Wittman o Domaine Zind Humbrecht, celler alsacià dirigit per Olivier Humbrecht. Entre els cellers catalans capdavanters en biodinàmica, s’hi troben Mas Estela (Diego Soto), Nin Ortiz (Esther Nin i Carlos Ortiz), Enric Soler i  finalment Recaredo – Celler Credo (Ton Mata), viticultors de Sant Sadurní d’Anoia pioners en aplicar l’agricultura biodinàmica tant a la DO Cava com a la DO Penedès. El celler de Carmen López Delgado (DO La Mancha), que s’ha incorporat recentment a l’associació Renaissance des Appellations, també hi serà present.

El fundador de la Renaissande des Appellations  i una de les figures clau en viticultura biodinàmica, Nicolas Joly, hi assistirà amb el seu Clos de la Coulée de Serrant (Loira), considerat per molts crítics com un dels referents en l’elaboració de vins blancs. Joly reivindica amb aquesta mostra celebrada a Barcelona “la plena expressió del terroir dels vins biodinàmics, marcats per la tipicitat, la singularitat i la infinitat de matisos”.

Tota la informació en el següent enllaç

Amb ganes de tastar un cava biodinàmic?

Si us voleu tastar algun cava biodinàmic a Vinateria Tot Vi us recomanem Recaredo Gran Reserva:

Cava amb 32 mesos de criança, lluminós i molt fi. En nas dominen els tons balsàmics i la fruita madura, envoltada d’una agradable sensació d’acollida. Les fruites cítriques imperen a una boca molt viva i fresca, alhora que seriosa i estructurada.
Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8ºC.

cava-recaredo-brut-nature-gran-reserva-06