Peres al vi negre: postres perfecte pels que mai s’acaben l’ampolla

Avui us presentem una recepta ben interesaant. Unes postres molt fàcils de fer, molt tradicional en les llars del país per la seva elaboració i pels seus ingredients però, el més important, les postres perfectes per a aquells que mai s’acaben l’ampolla de vi després d’obrir-la en un menjar o sopar familiar i que, per por de que s’oxidi, no saben què fer amb ella, doncs avui us portem una solució fàcil i bona: peres al vi negre.

El midó de les peres absorbeix l’alcohol del vi i així s’entrellacen els sucres d’un i un altre producte donant com resultat un sabor homogeni. Així quan es menja la carn de la pera sembla que s’està bevent vi i quan es beu el brou sap a fruita. Unes postres ideals per provar de fer a casa per la seva facilitat.

A continuació us deixem la recepta, a gaudir família!

INGREDIENTS PER A la RECEPTA

4 peres

½ litre de vi

150 gr. de sucre

1 branca de canyella

Pela de taronja

Pela de llimona

PREPARACIÓ DE LES PERES Al VI

1. Pelar les peres deixant la part superior per manipular-les amb facilitat. Fer-los un tall horitzontal en la part de la base perquè s’assenteixen bé en la cassola. Triar una cassola prou ampla perquè ens entri les 4 peres i el vi per regar-les.

2. Afegim el vi i ho posem a l’escalfar a foc mitjà durant 25-30 minuts. Cada 5 minuts és important anar regant les peres amb l’almívar del vi que es va cuinant així també anirà agafant el color del vi negre. Quan agafi temperatura afegim el sucre i barregem.
3. Afegim la canyella, la pela de taronja i llimona (llevar la part blanca perquè no agafi amargor)
4. Per saber el punt òptim de la fruita, agafar una broqueta o punxo i clavar en la carn de la fruita si aquesta tendra ja les podem treure.
5. Seguir coent el líquid de la cassola uns 10-15 minuts més a foc alt perquè ens quedi un almívar de vi però sense que ens arribi a caramelizar.
6. L’ideal és consumir fredes amb l’almívar lleugerament calent per jugar amb el contrast de temperatures.Que aprofiti!