Novetats DO Montsant a Vinateria Tot Vi

Si fa uns dies us vam destacar les novetats de la DOQ Priorat… avui dediquem el post a destacar algunes de les novetats que hem incorporat a les nostres prestatgeries de la DO Montsant! Esperem que les proveu i us agradin:

Cims del Montsant (Baronia del Montsant – Cornudella del Montsant)

327x0@0_5548be6533000Coupage de Garnatxa i Carinyena que té l’objectiu de potenciar majoritàriament la fruita procedent d’aquestes varietats autòctones  procedents de la zona nord del Priorat juntament amb unes lleugeres notes de fusta procedent dels seus 5 mesos de criança en bótes.

Nota de Cata

Un vi untuós, balsàmic i fresc. En nas amb aromes de fruita vermella, negra, floral i espècies. En boca, gran volum.

 

Finca Fontanals (Falset)

finca-fontanals-2008És un vi negre fet de les varietats Granatxa, Merlot, Syrah i Cabernet. El cupage reflexa la personalitat de la terra i transmet les característiques pròpies de cada collita. Una criança per varietat durant 8 mesos i després del coupage final, 6 mesos en barriques de roure francès de primer i segon ús.

Nota de Cata

La Granatxa aporta la frescor, el Merlot la seva suavitat, el Syrah la complexitat i el Cabernet els aromes mes madurs, aconseguint unes sensacions àmplies i equilibrades.

 

Efecte Volador (Josep Grau Viticultor – Marça)

vino-tinto-volador-josep-grau-septiembre-vinicolaUn vi de Syrah, Garnatxa i Carinyena de parcel·lesdel municipi de Marçà. Vinyes de 30 anys sobre sòls argilencs i de granits descomposts. Cultiu orgànic.

Nota de Cata

Color brillant, amb notes porpra i violeta. Aroma delicada marcada per la fruita negra. Fruites fresques que recorden a les cireres madures. Excel·lents notes de pedra de foguera, tocs fumats, cendra i grafit. Un fons especiat és la breu aportació de la barrica que s’integra en el cos del vi de manera gairebé imperceptible.

 

Les Argiles (Orto Vins)

les-argiles-orto-negre-2014Les Argiles d’Orto Vins Negre és un vi negre coupage de Garnatxa (90%) i Samsó(10%) procedents de vinyes velles plantades en sòls argilosos del Masroig.

Nota de Cata

Color cirera intens. En nas és un vi molt expressiu i suggeridor. Aromes de fruita vermella, un fons floral i records terrossos. En boca té una entrada amplia i fresca. Notes de la barrica, molta fruita i tocs licorosos. Final molt agradable de marcat caràcter fruiter.

 

Consulta tots els vins de la DO Montsant disponibles a Vinateria Tot Vi

Foto portada: www.domontsant.com