MITES FALSOS SOBRE EL VI

Avui venim amb un post molt interessant i que segur que no us deixarà indiferents. I és que al llarg de la nostra vida segur que hem escoltat afirmacions sobre el vi que simplement hem donat per descomptat que són certes, però la veritat és que moltes d’aquestes són mites sobre el vi.

Avui parlarem sobre els mites més estesos i sabrem si són certs o no. Somhi-doncs!

-“El vi com més vell, més bo”: Fals, Depèn del vi. Un vi jove es recomanable beure’l durant el mateix any i un reserva pot guardar-se fins a 12 anys. Només uns en concret es poden conservar uns 30 anys. La majoria de vins s’haurien de beure durant els dos primers anys. La varietat del raïm també influeix, n’hi ha que són més adequades per a l’envelliment. Passat el temps recomanable, el vi es pot consumir, però potser ha perdut propietats i aromes.

-“Els vins d’ara tenen més sulfits que els d’abans”: Fals. Tots els vins tenen sulfits, però actualment és obligatori posar a l’etiqueta “Conté sulfits”. Actualment, la majoria d’elaboradors de vi intenten afegir menys sulfits.

-“Com més car és un vi, més bo”: Fals. No necessàriament. Sempre es pensa que perquè un vi sigui més car és més bo, però la veritat no és així. La qualitat-preu no sempre està lligada.

-“Els vins negres s’han de prendre a temperatura ambient”: Fals. Aquesta afirmació és falsa perquè la temperatura ambient no és sempre la mateixa.

-Primer els vins blancs i després els vins negres”: Fals. No sempre ha de ser així, això va al gust de cada persona. El que sí que normament es fa és servir primer els vins més joves i després els de criança, i els vins secs abans que els dolços.

-“Un vi reserva sempre és millor que un vi jove”: Fals. Els vins reserva no té res a veure amb la qualitat sinó en el temps d’envelliment en bota que tingui.

-“El vi rosat és una barreja de vi blanc i vi negre”: Fals. Antigament els cellers sí feien aquesta barreja, però aquesta pràctica ha desaparegut i cada cop més cellers n’elaboren.

-“El cava és per a les postres”: Fals. És una costum beure el cava acompanyant el postre, però, en realitat, amb la gamma tan extensa que tenim de caves és ben cert que poden acompanyar qualsevol tipus de plat.

-“Els vins negres són per acompanyar la carn i els blancs pel peix”: Fals. A l’hora d’acompanyar un plat és més important mirar l’elaboració i l’envelliment. Un vi negre jove pot acompanyar perfectament un peix, i un blanc amb més cos pot acompanyar una carn.

Aquests són alguns dels mites que més hem escoltat i que hem trobat molt interessants donar èmfasi. A vegades donem per suposat moltes coses i mai està de més donar un cop d’ull per verificar-ho. Esperem que hagueu après molt amb aquest post i que hagueu gaudit amb ell. Fins la próxima setmana!

Salut i VI!

VENDA ONLINE! www.totvi.com – tenda física: c/Roger de Belfort,39 Reus (Tgn)

 

LEAVE REPLY

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: La funció WP_List_Util::pluck s'ha cridat de manera incorrecta. Els valors de la matriu d'entrada han de ser objectes o matrius. Consulteu la depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 6.2.0.) in /home/totvibb/public_html/vinateriatotvi/wp-includes/functions.php on line 5866