L’estrella del mes: Lluna Vella

cellerbalaguericabreMes de novembre i nova recomanació, en aquesta ocasió us parlarem d’un vi del Celler Balaguer i Cabré: Lluna Vella.

Celler Balaguer i Cabré és un celler situat a Gratallops dins de la DOQ Priorat amb una filosofia de treball molt clara “una finca, una varietat, un vi”, una manera de fer que fa que els seus vins siguin un fidel reflex de cada anyada.

El celler té dues finques, una que rep el nom de la Guinardera on les seves vinyes mantenen tota la mineralitat de la Llicorella. Les aromes de sotabosc, herbes aromàtiques i fruites madures  donen al seu Garnatxa del país un sabor personal, alhora que fresc i d’entrada amorosa, molt equilibrada i elegant, que s’allarga poderosament en boca. I l’altra és el Mas Cabré situada a les carenes més altes de la zona. És un terroir íntegrament de Llicorella, les seves vinyes són de maduració tardana i de forta concentració i qualitat, donant uns vins d’aromes úniques i molt característiques.

LLUNA VELLA

lluna_vella_2010_2

Lluna Vella és un vi negre criança monovarietal, 100% Garnatxa procedent de la finca Mes de Dalt-Masos (Mes Cabré).

NOTA DE TAST

Brillant amb clars matisos violetes propis de la seva joventut. En nas és complex i elegant. Aromes a fruita fresca, florals i mineralitat. Aquesta fruita explota en boca i mostra una gran acidesa, amb uns tanins domats i una entrada molt fresca.

CRIANÇA

En botes de roure francès durant 12 mesos i posterior repòs en ampolles durant 12 mesos més.