Les cousins Inconscient, un vi directe i fresc

les_cousins_negrescolor2Avui destaquem en aquest post un vi ben especial i apreciat pels nostres clients, no sols per la qualitat del vi sinó també pel disseny de l’etiqueta. Es tracta de Les Cousins Inconscient, un cupatge de 5 varietats: 30% Carinyena / 25% Garnatxa / 20% Cab. Sauv. / 15% Merlot / 10% Syrah (tot del poble de Porrera)

Per a la seva elaboració es verema a mà, el raïm entra al celler amb caixes de 12 kg i passa per la cinta de sel·lecció. Es desrapa a les tines d’acer inoxidable on comença la fermentació amb l’ajuda de llevats sel·leccionats. Fem maceracions curtes, entre 15 i 20 dies. Seguidament es premsa i es deixa reposar a les tines de fusta de 7.000 litres, de roure francès, durant 12 mesos. Després de fer el cupatge, el deixem 2-3 mesos a les tines d’acer inoxidable.

 

L’insonscient és un vSagesse Les Cousinsi directe i fresc, mostra un nas oberta amb aromes ben integrats de fruita lleugerament madura amb lleus notes de la fusta i tocs especiats. En boca ressalta la seva frescor i joventut, amb un pas per boca viu i divertit. Notes fines de la criança i fruita ben integrades.

Les Cousins Inconscient es un vi elaborat per Les Cousins Marc&Adrià, dos joves emprenedors que, involucrats al món del vi des de molt joves per tradició familiar,  van voler iniciar un projecte particular. Al 2007 van trobar l’oportunitat d’adquirir unes finques a Porrera i van decidir tirar endavant aquest projecte tant enriquidor.

 

A més de l’Inconscient també elaboren:

Sagesse 2007, un vi de Garnatxa i Samsó. Net i elegant, aromes de fruita madura, especiats i minerals, amb notes licoroses. Bé constituït, equilibrat, bona acidesa i amb tanins presents però amb un pas amable, suau i una mica sedós. Amb bon pes fruiter té un final agradable amb aromes balsàmics.