La Terra Alta serà seu l’any vinent del Concurs de Garnatxes del món

La Terra Alta serà la seu l’any 2018 del Concurs Internacional de les Garnatxes del Món. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, va rebre la setmana passada el testimoni del concurs internacional Garnatxes del Món, que aquests dies se celebra a Sardenya i que l’any que ve es durà a terme a Catalunya, amb la Denominació d’Origen Terra Alta com a amfitriona, una DO que ja es reconeguda mundialment per la producció de garnatxa blanca.

La del 2017 ha estat la cinquena edició d’aquest concurs vinícola internacional, que aplega més d’un centenar de professionals de 15 nacionalitats i en què hi participen 684 vins de diferents països. En el decurs de l’acte, celebrat a L’Alguer i en el qual han participat diferents autoritats sardes, la consellera Serret ha subratllat que  “les garnatxes són un patrimoni vitivinícola comú a l’arc mediterrani” i ha reivindicat que esdeveniments com aquests “ens han de servir per a promocionar internacionalment la garnatxa produïda a la Mediterrània i projectar les singularitats dels territoris i les cultures que hi ha al darrera’.
Aquesta suposa tota una oportunitat per la DO Terra Alta degut a que permetrà mostrar internacionalment l’entorn i paisatge mediterranis on s’elaboren uns vins distingits per la seva força i caràcter i que, a més, suposarà un important increment en la notorietat de la marca col·lectiva i dels vins amb garnatxa produïts a Catalunya.