La Guía Peñín tanca els tasts per a l’edició del 2016

La Guía Peñín ha tancat la seva ronda de tastos 2016 i es troba en plena edició del seu manual, que sortirà al mercat el proper mes d’octubre. Aquest any s’han catat 11.200 vins, una xifra mai abans aconseguida en la història de la Guia.

Aquest any s’han catat prop d’1.000 nous vins, entre els quals , segons els catadors “van des de les microelaboracions, fins a produccions de major envergadura. Vins sense complexos, inspirats en les grans elaboracions internacionals, que reflecteixen el moment de regeneració impulsat pels joves que està vivint el vi espanyol”.

Les Denominacions d’Origen de Jerez, amb 91.67 punts, Priorat, amb 90.07, i Valdeorras, amb 89.7, han obtingut les qualificacions mitjanes més altes de la Guía Peñín 2016. Una edició en la qual 24 denominacions d’origen han augmentat la seva nota mitjana, enfront de 40 que l’han disminuït i una que manté la mateixa puntuació que en el passat any.

Esment especial ha merescut la DOQ Priorat, i en particular la collita 2013, amb una qualitat “espectacular”, en opinió de l’equip de tast, en la qual gairebé la totalitat dels seus vins són sotmesos a algun tipus de criança.

Amplia la informació en el següent enllaç

Vinos-Catas-Guia-2016