La Guia Peñín avalua un centenar de vins de la DO Tarragona a Valls

Dos tastadors de la Guía Peñín, la guia de vins de referència de l’Estat espanyol, van visitar la setmana passada la DO Tarragona per avaluar un centenar de mostres que formaran part de la propera edició d’aquesta  guia que sortirà al mercat a finals d’any i que inclourà més de 10.000 vins de 2.000 cellers de les diverses denominacions d’origen de l’Estat. Pablo Vecilla i Javier Luengo es van desplaçar fins a l’Hotel Class de Valls, concretament a la sala Narcís Oller, per tastar prop d’un centenar de referències elaborades per una vintena de cellers de la DO Tarragona, procedents de les comarques de l’Alt Camp, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre i el Baix Camp.

Els dos integrants de l’equip de tast de la Guía Peñín van tastar els vins blancs, negres, escumosos, rosats i vins dolços que els diferents cellers han volgut enviar per ser avaluats, al voltant d’un centenar de vins joves produïts a partir de la darrera collita i també vins de criança d’anyades anteriors alguns dels quals tenien més de 10 anys i que han envellit molt bé a l’ampolla.

La Guia Peñín 2016 sortirà al mercat a finals d’any i oferirà les notes de cata de més de 10.000 vins elaborats a l’Estat espanyol, convertint-se per tant en el gran referent. En la darrera edició de la Guia van ser 14 els vins de la DO Tarragona que van assolir la posició d’excel·lent, la que supera els 90 punts de qualificació.