L’estrella del mes: Cap de Ruc Garnatxa

Comença el mes d’octubre i a Vinateria Tot Vi us parlarem del vi estrella del mes: Cap de Ruc Garnatxa del Celler Ronadelles.

Ronadelles és un celler familiar situat en la DO Montsant que es posa en funcionament l’any 2002 amb un objectiu molt clar: elaborar vins biodinàmics que reflecteixin la subtilesa i el caràcter de la terra. Any rere any, aquest celler es dedica a crear vins amb identitat pròpia basats en el respecte, la sostenibilitat i el saber fer de les generacions passades.Les seves vinyes es troben en un entorn complex format per diversos tipus de terra i relleus cusi que els dóna la possibilitat d’elaborar diferents tipus de vins, destacant en cadascun d’ells la seva singularitat i personalitat.

CAP DE RUC GARNATXA

Cap de Ruc Garnatxa és un vi negre monovarietal, 100% Garnatxa negra procedent de les finques Les Vedrenyes de sòl argilenc-calcari. És un vi de tipus mediterrani.

cap_ruc_garnatxa

NOTA DE TAST

Color guinda molt intens amb suaus tons caoba. En nas és molt franc, amb un bon equilibri de fruita-fusta en què es fonen els tons làctics i de vainilla amb la fruita-fusta. Mentre el pas en boca és suau, però omplint el paladar d’equilibrats sabors, en el qual es repeteixen les sensacions nasals. Es perceben notes de fruita i els tanins fins, que contribuiran a allargar la seva vida, tot i ser un vi novell.

CRIANÇA

Malgrat ser un vi jove, reposa 4 mesos en botes de roure francès de segon any.

MARIDATGE

És ideal per beure a copes i per acompanyar tapes amb pa amb tomàquet.