La Denominació d’Origen Terra Alta, seu oficial del Concurs “Grenaches du Monde”

La Denominació d’Origen Terra Alta serà la seu oficial del Concurs Internacional “Grenaches duMonde” aquest 2018. Aquesta designació representa una oportunitat única per posar en valor la garnatxa de la Terra Alta, i molt especialment la seva garnatxa blanca, tot un emblema i una senya d’identitat per a la Denominació d’Origen.

La Denominació fa anys que centra gran part dels seus esforços en aquesta singularitat, tant en l’àmbit institucional, amb el segell “100×100 Garnatxa Blanca”, com a nivell de comunicació, gràcies, entre d’altres, a la campanya audiovisual i digital #fansDOTerraAlta.

Per això, el concurs suposa un gran repte i una gran oportunitat, no només per a la Denominació d’Origen Terra Alta sinó també per als altres zones Garnatxeres de Catalunya. En aquesta important trobada, la Terra Alta exercirà com a representant d’aquest país vitivinícola, un país on la garnatxa té un protagonisme específic, i molt especialment, en les denominacions d’origen Empordà, Montsant i Priorat, a més de la Terra Alta, que concentra un percentatge molt alt de tota la Garnatxa mundial (33%), nombres que arriben fins al 75% si parlem de la producció a l’Estat Español i fins a un 90% a Catalunya.

Per a la DO Terra Alta acollir la propera edició del concurs “Grenaches du Monde” implica tenir l’oportunitat de mostrar al món el paisatge i l’entorn on s’elaboren uns vins altament reconeguts i premiats a nivell internacional i en aquest certamen en particular.