Frescor i personalitat, descobreix els vins de la DO Rías Baixas

La Denominació d’Origen Rias Baixas s’estén per un conjunt de zones de Galícia amb una sèrie de condicions físiques comunes que identifiquen i originen les característiques dels seus vins. Es tracta de terres baixes, amb altitud generalment inferior a 300 m., properes al mar i associades als trams inferiors dels cursos fluvials, la qual cosa condiciona formalment les característiques climàtiques d’influència Atlàntica que es manifesten amb temperatures suaus i precipitacions elevades i ben repartides, amb un descens hídric en els mesos d’estiu.

riasbaixas2
Aquesta ubicació provoca que els sòls es caracteritzin per ser principalment sorrencs i minerals, especialment granítics, i una mica àcids, la qual cosa li confereix tocs de salinitat als vins.

El raïm Albariño és el raïm protagonista de la D.O. Rias Baixas. Els seus fruits són petits, no superant els 125 grams de pes i realitzen una maduració primerenca. Es tracta d’un raïm dolç, amb alt nivell de sucre i acidesa que li confereix una gran frescor als vins. No obstant això, la D. O. compta també amb altres varietats, tant blanques com negres. Entre les blanques, cal destacar la varietat treixadura, caíño blanc i loureira.

riasbaixas1

Per les seves característiques, aquests vins harmonitzen a la perfecció amb el peix, amb els sabors del marisc i en general amb la cuina del mar. Són vins de totes hores, ideals per ser degustats xarrup a xarrup en els moments alegrats de l’aperitiu o bé formant part de la més refinada litúrgia gastronòmica.

A Vinateria Tot Vi trobareu una selecció dels millors albariños: