El Priorat acull la seva primera Marató

Els amants de l’esport i en especial del running tenen una cita important per a incorporar al seu calendari de curses. I és que el proper 4 d’octubre el Priorat celebrarà la seva primera Maratò.

La cursa, promoguda per l’Associació Dracsrunners,s’ha concebut com una oportunitat única per projectar turísticament el Priorat a través de l’esport, el paisatge,la cultura i l’enogastronomia. Les inscripcions es van obrir el passat 5 de maig i en només un mes i mig s’han superat els 200 inscrits entre la Marató i la Mitja, de 42quilòmetres i 21 quilòmetres respectivament. La Marató transcorrerà pels municipis deFalset, Bellmunt del Priorat, Gratallops, Torroja del Priorat i Porrera, essent laCooperativa de Falset Marçà, una de les Catedrals del Vi de Catalunya, el punt d’inici iarribada.

La I Marató és oberta a corredors professionals i amateurs,a esportistes amb ganes de descobrir el Priorat des d’una perspectiva  enoturística. S’organitzaran activitats lúdiques i festives en paral·lel a la cursa esportiva perquè amics i famíliesdels corredors hi puguin participar. Els cellers col·laboradors obsequiaran els participants amb tastos de vi durant el recorregut i hi haurà actuacions artístiques per tal d’amenitzar la cita esportiva.

La cursa neix amb la intenció de promoure turísticament el Priorat d’una manera lúdica i amb la pràctica de l’esport. Inspirada en Marathon du Medoc, que és una prova de la regió de Bordeus que ja ha celebrat l’edició número 29 i a on hi participen prop de 10.000

corredors d’arreu, es vol donar a conèixer el seu entorn, recorrent alguns del paratges més interessants, passant per alguns dels pobles més singulars i gaudint de la gastronomia i tradicions.

El Priorat és una comarca per viure sense presses. El seu paisatge opta a ser reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat i és un territori ple de valors des del patrimoni natural al gastronòmic i cultural, que convida a gaudir dels productes de la terra, com el vi

i l’oli d’oliva verge extra.

Amb motiu de la I Marató del Priorat, el 4 d’octubre de 2014, se simbolitzarà la simbiosi entre esport i enoturisme.

Si us voleu inscriure encara hi sou a temps a través de la seva pàgina web:

www.maratodelpriorat.com