El nou de +500, vi d’alçada del Pla de Manlleu

Avui us presentem una novetat que vam incorporar fa uns dies a Vinateria Tot Vi:  El nou de +500, un vi blanc monovarietal de Parellada varietat Montonoga elaborat al Pla de Manlleu. Els productors d’aquest vi són un grup d’agricultors que van decidir  agrupar-se per a defensar el territori, el paisatge, el medi ambient i la natura, i promovent una agricultura cada cop més respectuosa amb l’entorn. Amb aquesta idea conreen les terres per aconseguir collites d’alta qualitat, tot emprant els sistemes i productes més adients per a fer una agricultura sostenible i garantir-ne la traçabilitat.

Es tracta d’una agrupació d’un total de 25 viticultors que tenen terres situades per sobre dels 500 metres d’alçada respecte el nivell del mar i pertanyen al Pla de Manlleu. Hi cultiven sobretot Parellada, i altres varietats blanques com el Chardonnay, Muscat d’Alexandria, Garnatxa Blanca, i d’altres varietats negres com el Merlot, Ull de llebre, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir.

Fruit d’aquesta agrupació va néixer +500, un vi fet amb una de les varietats de raïm millor adaptades a la regió, la parellada-montonega. Un vi blanc d’alçada, amb poca graduació i elaborat amb mitjans naturals i ecològics. És un vi fresc, amable, singular i polivalent.

NOTA DE CATA

De capa mitjà, tonalitats grogues i daurades. Aromes a pa torrat, fruites i café. En boca, entrada neta, acidesa fresca amb un final més intens. Sabor a cítrics i poma verda.

MARIDATGE

Combina molt bé amb embutits i formatges, marisc, peix i arrosso