‘Divendres Divins’ uneixen patrimoni, cultura i vi amb denominació d’origen

Les set denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà, la DOQ Priorat, la DO Montsant, la DO Terra Alta, així com la DO Catalunya,-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, s’han unit de nou en la segona edició dels Divendres DiVins. Una iniciativa que es portarà a terme enguany des del divendres 26 de juny fins el divendres 7 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius.

Aquest cicle arriba enguany després de la bona acollida que va tenir la primera edició l’any passat. La voluntat dels organitzadors, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins.

La selecció dels artistes participants es va fer a partir d’una convocatòria pública oberta als membres de la plataforma Territoris Creatius (www.territoriscreatius.cat) que ha rebut una quinzena de propostes entre les quals s’ha seleccionat les set propostes artístiques que finalment integren Divendres Divins 2015. Tots els artistes, així com els espais patrimonials de la segona edició del cicle Divendres Divins són nous o en cas de repetir ofereixen un espectacle diferent.

La segona edició del cicle Divendres Divins començarà el divendres 26 de juny amb la DOQ Priorat com a convidada al Museu de les Mines de Beullmunt del Priorat, que comptarà amb un espectacle de dansa i videocreació a càrrec de Marta Arjona i la ballarina reusenca Anna Borràs. Els Divendres DiVins es traslladaran el dia 3 de juliol a la Vila Romana de Centcelles a Constantí on el protagonisme vitivinícola el tindrà la DO Catalunya. En aquest espai Aleix Cort, Mar Cort i Olga Resina presentaran el muntatge “L’auca del vi: els colors i la festa”.

El divendres 10 de juliol els vins de la DO Penedès seran els protagonistes d’aquest cicle en un acte que tindrà lloc a la Ciutadella Ibèrica de Calafell amb l’espectacle de gloses “Canta Vins” a càrrec d’Antoni Veciana i Els Glosadors del Camp. El 17 de juliol continuarà el cicle amb la DO Tarragona al Convent del Carme de Valls amb la presència del Cor Zòngora del Vendrell que presentarà el recital “Colors del segle XXI”. La DO Conca de Barberà continuarà amb el cicle a les Coves de l’Espluga de Francolí amb l’espectacle “El vi i la vinya en la història de l’art”, a càrrec de Roser Pros-Roca i Ariadna Guinart-Pros. La DO Montsant se suma als Divendres Divins amb l’espectacle Relats breus i guitarra de Jesús M. Tibau i Albino Tena que tindrà lloc el divendres 31 de juliol a la Cooperativa de Falset. Per últim, el cicle finalitza a l’agost, concretament el divendres 7 d’agost amb el concert “Noves rutes” de Xavier Pié i Macc que tindrà lloc al Convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan amb els vins de la DO Terra Alta. Totes les actuacions de Divendres DiVins tenen una entrada de 5 euros.

L’aforament d’aquests actes és limitat i es recomana reserva prèvia a les DO corresponent. També per aquest motiu es prega puntualitat perquè les visites al diversos espais patrimonials començaran a les 19.30h

IMG_1715