Cori, el vermut del Museu del Vermut ara a Vinateria Tot Vi

Com sabeu a Vinateria Tot Vi, a més de vins i caves, també ens agrada tenir referències i productes de casa nostra, i el vermut n’és un d’ells. Avui us volem parlar del Vermut Cori, la marca pròpia del Museu del Vermut de Reus.

No fa gaires mesos a Reus va obrir el ‘Museu del Vermut’ de la mà d’una iniciativa privada de Joan Tàpias que va començar l’any 1982 quan el seu pare li va regalar un lot d’ampolles de licor per tal d’estrenar la bodega. Entre elles, li va cridar l’atenció una de vermut: “Cinzano, Formula Antica”. El reusenc es va preguntar quantes marques de vermut hi hauria al món i va donar tret de sortida a la col·lecció. “Vaig pensar que seria un repte veure quantes marques de vermut hi havia apart de Miró, Izaguirre, Martini i Cinzano”, afirma Tàpias. La seva iniciativa ens porta un ampli recull privat d’articles sobre el sector del vermut i que reuneix milers d’objectes entre ampolles, cartells, cendrers o instruments que s’utilitzaven per a la seva elaboració. D’aquesta manera, Reus, la capital del vermut per excel·lència, té per primer cop un espai on conèixer aquesta beguda i on degustar-ne de diferents llocs del món. La idea també és recordar les marques i els productors que han convertit la ciutat en emblema del vermut.

D’aquesta manera, el Museu del Vermut ret homenatge als vermuts típics de la ciutat: Yzaguirre, Miró i Iris amb tres sales que porten el seu nom. Però a més de trobar autèntiques peces de col·leccionista, al Museu del Vermut també es poden tastar més d’una trentena de vermuts d’arreu del món.

Precisament parlant de vermuts, el propi Joan Tàpias va voler etiquetar la seva pròpia marca de vermut amb la marca Cori. Un vermut negre elaborat amb una acurada selecció d’herbes aromàtiques naturals, que li donen el sabor tradicional del Vermut de Reus.

A Vinateria Tot Vi no hem volgut passar per alt aquesta iniciativa que fa una aposta ferma per a posar en valor el vermut de Reus i per aquest motiu també podreu trobar el Vermut Cori a les nostres prestatgeries. Us animem a tastar-lo i a descobrir el seu sabor!

 

espai_martinirestaurant_cuina