Celler Sabaté presenta la nova anyada de Mas Plantadeta Blanc Roure a la Fira del vi de Falset

Celler Sabaté presentarà l’anyada 2013 del Mas Plantadeta Blanc Roure, un dels vins més significatius de Celler Sabaté. La presentació del nou producte tindrà lloc el proper divendres 2 de maig al Tast de Blancs de Montsant i Priorat (a les 19:30 a la sala Absis del Castell de Falset) i durant tot el cap de setmana a l’estand de Celler Sabaté de la Fira del Vi de Falset.

Mas Plantadeta Blanc Roure 2013 és un vi de garnatxa blanca nascut en un sòl calcari i de llicorella de vinyes velles plantades entre 300 i 500 metres d’alçada.

Per a l’elaboració, els raïms són veremats a primera hora del matí, derrapat amb màquina petita immediatament en arribar al celler es procedeix a un premsat molt suau per obtenir el most flor, fermentat en dipòsit d’inox amb camisa de fred. A meitat de fermentació es passa a barriques noves de roure francès on hi restaran uns quatre mesos per acabar la fermentació amb batonnages periòdics.

El resultat, un vi blanc de garnatxa blanca complex i amb cos que contrasta amb un toc de Macabeu i Moscatell descobrint un vi aromàtic i floral.

De color groc amb reflexes verdosos. En nas s’hi troben aromes a flors i fruites tropicals, amb un toc especiat que ens ofereix la fusta. En boca té una entrada fàcil i una evolució completa.

Ja ho sabeu aquest cap de setmana de pont aprofiteu i aneu a tastar aquesta novetat!