Caves Gramona, sabor i aromes del cor del Penedès

Avui dediquem aquest escrit a les Caves Gramona per acostar-vos els seus productes i fer-vos partícips d’aquesta història de dedicació. La història de Gramona es remunta al 1816, quan la família Batlle tenia les seves primeres experiències amb el món del cava. L’any 1881, la família aprofita la creixent demanda francesa de vins de la zona produïda per la plaga de fil·loxera i construeix les instal·lacions de vinificació al “Celler Batlle”, a la part posterior de l’habitatge, convertint-se en una de les famílies negociants més importants del Penedès.

Pilar Batlle i Bartomeu Gramona es van casar l’any 1913 i la família va començar a produir “Xampany de Cava” com es deia en aquella època. Al 1921 comercialitzen les primeres ampolles elaborades per la família amb noms com Victoria, Gramon, Clos du Marquis o Ninon de Lenclos, uns espumosos que van donar pas als anys 40 a la marca definitiva: Gramona.

L’arribada de la cinquena generació documentada representa la consolidació d’aquesta nissaga de cavistes, una cava que ja ha aconseguit assentar-se com un referent en el món del cava.

A Vinateria Tot Vi podreu trobar els següents productes:

Gramona Allergo: reposa 18 mesos en el silenci de les caves Gramona. És un cava realitzat amb tres varietats: Chardonnay, Macabeu i Xarel·lo.

A la vista té un color palla amb reflexes verdosos. Destaca la seva frescor, fructuositat amb clars records a pera, poma i llimona; nets records florals. En boca resulta fresc i lleuger amb una acidesa destacada però ben integrada i amb una notable expressió aromàtica destacant el seu caràcter floral, final de boca agradable i elegant.

Gramona Imperial: La finor i elegància d’aquest Gran Reserva d’anyada, l’han convertit en un clàssic entre els seus addictes consumidors. Aquest Gran Reserva té un període de criança en cava entre 3 i 4 anys. De color groc palla amb reflexes d’or nou. Subtil perfum de poma, de galetes, d’espècies, de flors i una suggerent brisa marina; del seu íntim contacte amb els llevats apareixen aromes a fruits madurs amb fons torrats i fruits secs. El seu tacte cruixent i tònic a la vegada, juntament amb una prolongada fructuositat de la bona disposició àcid -suau i una agradable veu alcohòlica, el converteixen en tot un mar de possibilitats per descobrir àpats.

Cava molt versàtil que es pot prendre durant tot el menjar fins a les postres.

Gessamí: un vi blanc elaborat amb Muscat d’Alexandria (54%), Muscat de Frontignan (20%) i Sauvignon blanc (26%).

Brillant, pàl·lid, verdós amb reflexes color palla. Explosió aromàtica, recordant-nos un passeig de primavera, ens recorda el frescor de l’aire pur, pom de flors blanques i flor de tarongina, albercoc…tot recobert d’una atmosfera melosa i plena de frescor, amb un tímid resplendor mineral i un envoltant record a infusions i una brisa cítrica. Ens envolta amb el seu aire melós, la seva frescor i la seva acidesa, tacte suau, untuós i flexible alhora. Llarg i untuós postgust amb el record de les flors blanques i pell de cítrics.