Álvaro Palacios anomenat l’Home de l’any 2015 per la revista Decanter

L’enòleg de La Rioja Álvaro Palacios (Alfaro, 1964) ha estat triat ‘Home de l’Any 2015’ per la revista britànica especialitzada en vins Decanter, una de les referències de la crítica internacional. El premi, que la publicació va començar a concedir a personalitats del món del vi de renom mundial en 1984, únicament havia estat atribuït fins avui a dos cellerers espanyols: José Ignacio Domecq en 1991 i Miguel Torres l’any 2002.

El guardó, que reconeix el paper de lideratge que el cellerer de La Rioja ha tingut en la indústria del vi espanyol, suposa un recolzament per a la trajectòria internacional d’Álvaro Palacios, que a la fi dels anys 80 es va instal·lar en Priorat amb un projecte jove, nou i ple d’il·lusió amb el qual contribueix a rescatar de l’oblit una històrica zona vitivinícola (avui, juntament amb Rioja, l’única denominació d’origen qualificada d’Espanya). L’aventura l’emprèn de nou deu anys més tard al Bierzo, amb el seu nebot Ricardo, on crea el celler Descendents de J. Palacios i impulsa aquesta emergent zona vitivinícola, també de viticultura ancestral però fora aleshores del mapa internacional.

El títol que atorga ‘Decanter’ arriba enguany a les seva 31a edició. Durant tot aquest temps ha premiat la tasca d’importants figures internacionals del món del vi.

A Vinateria Tot Vi trobareu els següents vins que elabora amb cura i dedicació Álvaro Palacios al seu celler de Gratallops:

Les terrasses 2010                Camins del Priorat                       Finca Dofí                                   Gratallops 2011

 

Alvaro-Palacios-Les-Terrasses-Velles-Vinyes-2010.ES-BL-0197-10a

Alvaro P. Camins del PrioratAlvaro P. DofiAlvaro P. GRATALLOPS_VI_DE_VILA_2007 estrecha