7ª Nit de Vins de Torroja del Priorat

Cartell Nit de Vins Torroja 2014Torroja del Priorat celebrarà, aquest dissabte 23 d’agost, la setena edició de la Nit de Vins de Torroja del Priorat amb una previsió de participació d’onze cellers locals i dos cellers convidats provinents de la DO Penedès. L’acte més popular continuarà essent el tast de la Nit de Vins a les instal·lacions de la piscina municipal, a partir de les 22:00 h i amb un tiquet de tast a un cost de 9 euros, que permetrà als aficionats i públic en general degustar un vi de cada un dels tretze cellers participants. A més, el tiquet de tast dóna dret a participar en el sorteig d’un lot de vins que es realitzarà durant la vetllada.

Els cellers de Torroja del Priorat que presentaran els seus vins a tast són: Aixalà i Alcait, El Solà d’Ares, En Números Vermells, Escoda Pallejà, Francès Breton, Mayol Viticultors, Rotllan i Torra, Sabaté Franquet, Sabaté i Mur Viticultors,  Terroir al Límit i Trio Infernal. Els cellers convidats de la DO Penedès són Valldolina i Celler Pardàs. Durant aquesta mostra de vins hi haurà música en directe a càrrec del conjunt Sirventès.

Activitat prèvia per a professionals

Com cada any, la Nit de Vins de Torroja inclou un programa específic adreçat a professionals del món del vi que es desenvoluparà durant la tarda. A partir de les 17:00 h s’oferirà un tast de vins blancs de benvinguda a la Font Vella d’aquesta vila, i posteriorment es farà una visita a la finca del celler Rotllan Torra per conèixer sobre el terreny les característiques del terrer i el paisatge vitivinícola de Torroja del Priorat. Tot seguit, al voltant de les 19:30 h, els experts convidats s’aplegaran a l’allotjament rural Cal Compte on, com ja és tradicional, es farà un tast a cegues de vins negres. Per acabar aquesta activitat prèvia, s’oferirà un sopar a peu dret al mateix allotjament Cal Compte després del qual els professionals podran iniciar la seva participació a la Nit de Vins de Torroja, a les instal·lacions de la piscina municipal.

El Consell Regulador de la DOQ Priorat dóna suport a les activitats populars a l’entorn del vi que s’organitzen durant l’any en aquesta denominació d’origen. La DOQ Priorat és l’única denominació d’origen qualificada a Catalunya i una de les dues úniques amb aquest reconeixement a l’estat espanyol, d’acord amb els processos i sistemes de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.