Avui us presentem una recepta ben interesaant. Unes postres molt fàcils de fer, molt tradicional en les llars del país per la seva elaboració i pels seus ingredients però, el més important, les postres perfectes per a aquells que mai s’acaben l’ampolla de vi després d’obrir-la en un menjar o sopar familiar i que, per por de que s’oxidi, no saben què fer amb ella, doncs avui us portem una solució fàcil i bona: peres al vi negre.

El midó de les peres absorbeix l’alcohol del vi i així s’entrellacen els sucres d’un i un altre producte donant com resultat un sabor homogeni. Així quan es menja la carn de la pera sembla que s’està bevent vi i quan es beu el brou sap a fruita. Unes postres ideals per provar de fer a casa per la seva facilitat.

A continuació us deixem la recepta, a gaudir família!

INGREDIENTS PER A la RECEPTA

4 peres

½ litre de vi

150 gr. de sucre

1 branca de canyella

Pela de taronja

Pela de llimona

PREPARACIÓ DE LES PERES Al VI

1. Pelar les peres deixant la part superior per manipular-les amb facilitat. Fer-los un tall horitzontal en la part de la base perquè s’assenteixen bé en la cassola. Triar una cassola prou ampla perquè ens entri les 4 peres i el vi per regar-les.

2. Afegim el vi i ho posem a l’escalfar a foc mitjà durant 25-30 minuts. Cada 5 minuts és important anar regant les peres amb l’almívar del vi que es va cuinant així també anirà agafant el color del vi negre. Quan agafi temperatura afegim el sucre i barregem.
3. Afegim la canyella, la pela de taronja i llimona (llevar la part blanca perquè no agafi amargor)
4. Per saber el punt òptim de la fruita, agafar una broqueta o punxo i clavar en la carn de la fruita si aquesta tendra ja les podem treure.
5. Seguir coent el líquid de la cassola uns 10-15 minuts més a foc alt perquè ens quedi un almívar de vi però sense que ens arribi a caramelizar.
6. L’ideal és consumir fredes amb l’almívar lleugerament calent per jugar amb el contrast de temperatures.Que aprofiti!