Ficaria Vins DO Montsant

Avui us parlarem d’un petit celler ubicat a La Figuera, a la banda oest de la comarca del Priorat.

Ficaria Vins és un celler familiar, nascut amb la filosofia d’elaborar vins només de les seves finques i vinyes, en els que la varietat protagonista sigui la Garnatxa Negra.

Treballen respectant la varietat i personalitat del terreny, fent vins amb un caràcter marcat que identifiquen el poble d’on venen.

Així el·laboren, el PATER i l’ ÈLIA:

PATER

És un vi elaborat amb un 100% de Garnatxa Negra, fruit de la selecció dels millors raïms de les nostres vinyes més velles.

La perfecta adaptació d’ aquesta varietat des de temps prefil·loxèrics al clima i al sòl de la Figuera, permet que aquesta s’expressi amb totes les seves virtuts, i també ha fet, que nosaltres apostéssim per ella com a única protagonista, a l’ hora d’elaborar el nostre vi insígnia.

La seva fermentació i maceració, s’ha realitzat en dipòsits d’acer inoxidable.
El seu envelliment s’ha dut a terme en botes de roure francès de 225 litres durant dotze mesos aproximadament. La resta de criança la ha realitzat en ampolla fins la seva sortida al mercat.

Es un vi dedicat al Jaume Roca Viñes (pare), ja que va ser ell el que va plantar les garnatxes i les ha estat mimant fins a la data, permetent amb això que ara puguem gaudir de les seves bondats.

ÈLIA

Està elaborat amb un 80% de Garnatxa Negra, un 10% de Cabernet Sauvignon i un 10% de Syrah.

La seva fermentació i maceració ha sigut efectuada de manera individual per varietat, en dipòsits d’acer inoxidable.

Ha sigut sotmès a una criança en bota de roure francès de 225 litres de capacitat, durant un període entre 10 i 12 mesos aproximadament.

Porta el nom de la nostra filla petita, i com ella, representa l’aire nou. El mateix aire nou que la introducció de varietats no tradicionals a la nostra zona (entre altres factors), com la Cabernet Sauvignon i la Syrah, han aportat als nostres vins, però sempre comptant amb la serenor i elegància de la nostra Garnatxa.

 

 

LEAVE REPLY

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: La funció WP_List_Util::pluck s'ha cridat de manera incorrecta. Els valors de la matriu d'entrada han de ser objectes o matrius. Consulteu la depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 6.2.0.) in /home/totvibb/public_html/vinateriatotvi/wp-includes/functions.php on line 5866