Mor el roure de Raventós i Blanc, un símbol de més de 550 anys

Aquests dies hem rebut una trista notícia que volem compartir amb vosaltres. Les caves de Raventós i Blanc han perdut el roure que durant més de 550 anys els ha acompanyat i ha estat el testimoni fidel de les 22 generacions que han passat per la finca i també dels canvis i èxits d’aquesta cava.

Els membres de Raventós i Blanc s’han volgut acomiadar del seu símbol a través d’una nota de premsa. “Imponent. Monumental. Magnífic. Així era l’únic testimoni viu de les 22 generacions de la mateixa família que ha treballat la nostra finca”, d’aquesta manera qualifiquen el roure.

Segons expliquen, “durant aquests anys l’hem ajudat a ser fort per sobreviure i ho ha aconseguit fins que aquesta primavera ja no s’ha despertat. Al 2009 va començar el seu declivi quan es va inclinar i les seves arrels es van trencar. L’hem esperat, observat, interpretat, però ell ha marcat el seu propi camí. Per això aquests darrers anys no l’hem volgut moure ni aixecar”.

Aquest ha estat per a Raventós i Blanc “el viu reflex de la nostra manera de mimar la terra i la vinya. Sempre amb respecte, estima i cura”. I no només entenen aquest roure com un símbol pel seu celler, sinó també per tot el poble de Sant Sadurní. Ja que el lloc on estava situat el roure, durant anys, va ser el lloc escollit per a molts joves del poble per a demanar matrimoni a les seves futures dones.

Després de 550 anys el roure deixa un llegat de cinc fills, com a mostra de continuïtat i de la il·lusió del projecte de Raventós.