Excel·lents puntuacions per a la DOQ Priorat a la Llista Parker

Fa uns dies vam coneixer els resultats de la Llista Parker dedicada als vins catalansque va donar uns resultats excel·lents per a diversos vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. La Llista ha valorat vins i caves i d’entre 22 vins que han assolit 95 o més punts n’hi ha 19 de la DOQ Priorat, entre els quals hi ha un vi que aconsegueix 100 punts, la màxima puntuació possible dins els barems de Parker. Es tracta del vi L’Ermita 2013, del celler Álvaro Palacios de Gratallops, un vi que es consolida d’aquesta manera com una de les icones mundials del vi.

Cal tenir en compte que rebre 100 punts es considera un fet excepcional en el món del vi. Amb aquest ja són tres els vins de la DOQ Priorat que en els darrers temps han assolit 100 punts. El 2014 el vi ranci Arrels del Priorat, elaborat pel celler Arrels, també va rebre 100 punts Parker, i anteriorment els havia aconseguit també el vi Clos Erasmus.

Aquesta Llista Parker dedicada als vins catalans ha estat la primera que ha elaborat l’actual tastador de Parker a l’estat espanyol, Luís Gutiérrez, qui ha lloat el caràcter d’aquesta regió vitivinícola i la línia de treball que se segueix actualment a la DOQ Priorat. El mateix Gutiérrez comenta en el seu informe que acompanya el llistat de puntuacions que “el Priorat és una de les regions productores de vi més espectaculars d’Espanya” i afegeix: “El paisatge és dramàtic, les vinyes són impossibles i les viles són molt petites i plenes de caràcter. És un lloc per alentir el ritme i pensar, un lloc per passejar i un lloc per tornar a connectar amb la natura”.