La Denominació d’Origen (DO) Catalunya ha firmat el conveni d’adhesió al projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, promogut per la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de donar a conèixer el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català. Aquest projecte té com a objectius principals destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l’educació per a una alimentació saludable i sostenible i fomentar la innovació gastronòmica.

Aquest reconeixement pioner a Europa permetrà la suma d’esforços entre tots els agents alimentaris de Catalunya, posant especial atenció en la relació entre els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge, i posicionant Catalunya com a destinació turística enogastronòmica.

La DO Catalunya, garantia d’origen i qualitat, és l’expressió vitivinícola del territori català i com a tal estarà molt present en aquesta celebració el 2016, contribuint a una major visibilitat dels nostres productes, tant a Europa com al món. Actualment, la DO Catalunya comercialitza més de 65 milions d’ampolles anuals en 114 països diferents d’arreu del món, gràcies a l’excel·lent tasca que realitzen més de 200 cellers inscrits i prop de 7.500 viticultors que conreen 45.000 hectàrees de vinya, on podem trobar tant les varietats de raïm autòctones com les internacionals.