DO Rueda, equilibri aromàtic i amplitud de sensacions

L’any 1980 naixia la primera Denominació d’Origen de Castillla y León, la DO Rueda, una DO localitzada en la comunitat autònoma que compren 74 municipis situats a Valladolid, Ávila i Segovia. El caràcter Rueda està definit per tres elements: el raïm Verdejo, autòcton de la zona, el clima continental i els sòls.

El raïm Verdejo habita des de fa segles en la Denominació d’Origen Rueda. Podem apropar-nos al vi blanc dient que l’aroma i sabor del  Verdejo té matisos d’herba de muntanya baixa, amb tocs afruitats i una excel·lent acidesa. L’extracte, factor de personalitat dels grans vins blancs, és perceptible pel seu volum i el seu característic toc amarg que projecta en boca un centelleig d’originalitat, acompanyat d’una gran expressió fruitera. Són vins de gran harmonia, el record de la qual després del pas per boca conviden a continuar amb la degustació. A més del Verdejo, a la DO Rueda també s’hi produeix: Sauvignon blanc, Viura i Palomino Fino.

Rueda, presenta uns vins de gran qualitat i amplis en sensacions, on els tocs de vainilla i torrat, propis de la fusta, es barregen en perfecta harmonia amb les aromes fruiteres i de fenc típics del Verdejo. Varietat amb gran estructura i personalitat capaç d’aguantar l’estada en barriques sense perdre l’equilibri aromàtic i demostra la gran amplitud de sensacions que, al costat de la tecnologia i el bon fer dels nostres cellers, brinda al consumidor.

A Vinateria Tot Vi us apropem a aquests vins amb la millor selecció:

josepariente_1Jose Pariente Verdejo:  Color groc palla brillant amb reflexes verdosos. En aroma, de gran intensitat, és elegant, fresc y complexe. Mostra un marcat to afruitat, que abasta la gamma de fruites blanques (pera i préssec), els cítrics i la fruita de la passió. També es poden apreciar aromes de fonoll, muntanya baixa i un fons anissat, balsàmic. A la boca apareixen de nou les notes de fruita fresca. Untuós, golós i elegant amb un suau toc d’amargor final, característic de la varietat verdejo. Posseix una gran estructura que favoreix la seva persistència.

 

 

 

 

palaciodebornosPalacio de Bornos: Palacio de Bornos és un Verdejo 100% color groc palla pàlid, amb reflexes verdosos allimonats. Al nas, aromes de fruita amb matisos anisats, presentant així tot el bano aromàtic del varietal. A la boca, és sec, sabrós i ben equilibrat. D’acidesa fresca i un final fruital i aromàtic.

Es pot maridar amb fondue de carxofes, formatge de cabra i sardines.

 

 

 

Valdelapinta-Verdejo-CapsulaValdelapinta Verdejo: Vi blanc de Rueda fruit del perfecte equilibri entre la més selecta producció de raïm de les nostres vinyes i una terra noble, lleugera i pedregosa.

Vi blanc de Rueda fruit del perfecte equilibri entre la més selecta producció de raïm de les nostres vinyes i una terra noble, lleugera i pedregosa.

 

 

 

 

ramon_bilbao_monte_blanco_vinoMonteBlanco Verdejo: Monte Blanco és un Verdejo 100% groc palla amb irisacions verdoses. Aroma delicat i fi de fruites tropicals i notes d’herbes amb un sabor ampli i sabrós.