Celler Balaguer i Cabré últim fitxatge de Vinateria Tot Vi

Avui parlem d’un celler, un celler petit i familiar que volem destacar en aquest post gràcies a la qualitat dels vins que produeixen i el seu saber fer. Es tracta del Celler Balaguer i Cabré del qual hem incorporat varies referències a les nostres prestatgeries en les últimes setmanes.

El Celler Balaguer i Cabré està situat a Gratallops (DOQ Priorat), el projecte neix de la unió de dues famílies del poble, ambdues fidels a la tradició vitivinícola de la comarca. Actualment compta amb la producció limitada de dues finques de la zona de Gratallops, provinent de les dues antigues famílies vinícoles unides avui per aquest projecte comú, reflectint cadascuna el seu terroir. Avui, el Celler Balaguer i Cabré, en les noves instal·lacions, ha recuperat un antic celler dins el nucli històric de la vila de Gratallops, de velles voltes, sala de barriques, sala de tasts i degustacions amb visites a les vinyes.

Es un projecte del que ens agrada on s’uneix tradició i innovació i d’on surten vins d’alta qualitat. Ara a Vinateria Tot Vi en podreu descobrir alguns d’ells, aprofitem aquets post per a presentar-vos els que teniu disponibles i us animem a conèixer més sobre aquest fantàstic celler!

Lluna Vella

foto lluna vellaLluna Vella és un vi negre criança 100% Garnatxa procedent de la finca Mas de Dalt-Masos amb una superfície de 4 hectàrees. El Mas de Dalt es troba a 450 m. d’altitud, amb orientació nord-oest, el que contribueix a una maduració assossegada.

NOTA DE CATA

Vi de capa mitjana, brillant i molt net. en nas ens marca la calidesa d’aquest anyada, amb tocs més madurs que altres anyades, però això no amaga la cirera, les flors i una mineralitat elegant i subtil. Aquesta fruita explota en boca, i mostra una gran acidesa, equilibrat, molt fresc i amb uns tanins afinats que el fan molt fàcil de beure.

CRIANÇA

Criança de 12 mesos en botes de 300 l. i 500 l. de roure francès dels millors boscos d’Europa, i una petita aportació de roure americà, utilitzant solament bótes de segon vi. Posterior repòs en ampolla d’un any.

 

La Guinardera

guinardera 2010La Guinardera és un vi negre criança 100% Garnatxa procedent de la finca La Guinardera. La Guinardera es troba dalt d’un turó a 250 m. d’altitud, amb orientació sud, exposada al sol y als quatre vents, el que garanteix una maduració i sanitat òptimes.

NOTA DECATA

Vi de capa mitjana, brillant. En nas apareix complexe, elegant, mineral, sotabosc, complexe, amb un punt d’encèns i licor, subtil. Una entrada ampla en boca, amb uns tanins suaus i una acidesa que el fa molt fresc i llépol. Vi de gran complexitat que marca d’una manera clara el caràcter de la finca d’on surt.

CRIANÇA

Criança primer en dipòsit durant 9 mesos, i posteriorment, de 5 mesos en bótes de 300 l. i 500 l. de roure francès dels millors boscos d’Europa, utilitzant solament botes de segon vi. Posterior repòs en ampolla durant 28 mesos.

 

Cèrcol

cercol 2010Cèrcol és un vi negre criança 100% Garnatxa procedent de la finca Mas de Dalt-Masos.

NOTA DE CATA

Aromes clars i nets de la pròpia criança, per immediatament mostrar la fruita vermella madura, tocs de confitura, anís i un elegant fons mineral. En boca té una entrada fresca, amplia i amb una acidèsa molt equilibrada. Final llarg.

CRIANÇA

Criança d’11 mesos en botes de 300 l. de roure francès dels millors boscos d’Europa. Posterior repòs en ampolla de dos anys.