Cairats, nova incorporació a Vinateria Tot Vi

Aquest mes arriba a les nostres prestatgeries nous vins del Celler Cairats. Celler Cairats produeix i comercialitza vins de qualitat de la D.O. Montsant, mitjançant la utilització de la tecnologia més avançada i en base a pràctiques de viticultura ecològica amb l’objectiu de cercar la màxima qualitat en el seu producte.

Posat en marxa l’any 2010, el projecte és fruit d’anys de recerca del celler adequat, de vinyes velles i d’un territori que permetin l’elaboració de vins de qualitat i amb personalitat. Els municipis de Darmós i els Guiamets, on es troben les vinyes i el celler, són dipositaris d’una tradició centenària en el cultiu de la vinya i la producció de vins amb forta personalitat.

Per a garantir els més alts estàndards de qualitat en tot el procés, els vins es produeixen amb raïm provinent de les pròpies vinyes de Celler Cairats. A Vinateria Tot Vi trobareu els següents productes:

 

Cairats: Garnatxa, Samsó i Ull de Llebre

cair2Vinificació

Estricta i minuciosa selecció del raïm en el vinyer. Verema manual en caixes de 15 kg. Taula de selecció manual. Posterior desrapat suau. Fermentació en petits dipòsits d’acer inoxidable. Extracció dels compostos fenòlics mitjançant remuntats i pigeage (immersió del barret). Maceració ajustada al potencial de cada parcel·la. Fermentació i maceració amb les pells entre 8 i 10 dies.

 

Perfil de vi

Assemblatge de tres varietats autòctones procedents de tres finques singulars.

 

Nota de tast

De color vermell cirera amb ribets violacis. En nas té molta fruita vermella; préssec, magrana, gerds i un toc de regalèssia amb un fons mentolat.

En boca és suau, sucrós i fresc, estructurat per un taní polit que li dóna un tacte dolç, que junt a la punta d’acidesa li aporta longitud i frescor donant-li un post gust elegant i persistent.

 

Recomanacions

A causa del seu bon potencial de guarda es recomana decantar-lo per gaudir de la seva complexitat. Exhibirà totes les seves virtuts durant els pròxims 5 anys.

 

 

Cairats selecció: Garnatxa i Samsó

cair1Vinificació

Estricta i minuciosa selecció del raïm en el vinyer. Verema manual en caixes de 15 kg. Taula de selecció manual. Posterior desrapat suau. Fermentació en petits dipòsits d’acer inoxidable. Extracció dels compostos fenòlics mitjançant remuntats i pigeage (immersió del barret). Maceració ajustada al potencial de cada parcel·la. Fermentació i maceració amb les pells entre 15 i 20 dies.

 

Perfil de vi

Assemblatge de Samsó i Garnatxa, varietats autòctones procedents de la finca Pins Bens, finca amb  molta personalitat.

 

Nota de tast

De color cirera picota amb ribet ambre. Al nas hi trobem notes de fruita vermella amb matisos de vainilla i espècies, envoltades per un fons de terrer mineral  i un toc balsàmic mentolat lligat a petites notes espirituoses.

En boca és elegant i sucrós amb una subtil presència de taní (rodó) de textura granulada que junt amb el punt d’acidesa li dóna un final fresc, llarg i persistent en aromes.

 

Recomanacions

A causa del seu bon potencial de guarda es recomana decantar-ho per gaudir de la seva complexitat. Exhibirà totes les seves virtuts durant els pròxims 8-10 anys.